Als u één ding van uw raad mag verwachten is dat ze met volle verstand handelen en geen buurtruzies veroorzaken. Dit blijkt in ons Storp een utopie te zijn. Zo beschikt Eigen Belangen over een hoogvlieger, die naast voorheen politieagentje spelen, ook graag Ruimtelijke Ordeningetje doet spelen. En dat allemaal in de zandbak op ons Slotjesveld.

Ook mag deze wereld kampioen Ruimtelijke Ordening voorzittertje spelen wanneer mensen op een informatieavond inspreken op een nota. Vanaf de tribune is duidelijk waar te nemen dat de hoogvlieger volstrekt niet onafhankelijk is bij behandeling van zaken waar hij zelf fopspenen aan bewoners wilt uitreiken. Hij zit opzichtig te vozen en te bemoeien met insprekers. Een klein aandachtspuntje voor uw raad om maar eens een onafhankelijke voorzitter te nemen, maar dat terzijde.

De fractievoorzitter van Eigen Belangen ( AK 44a ) doet er vrolijk aan mee. We hebben het hier uiteraard over de kwestie van de mogelijkheid van een derde woonlaag toestaan aan de Vuur- en Wintervlinderhof.

PvdA, SP, GroenLinks, Oosterhout Anders en Gemeentebelangen wilde uw college met precies dezelfde boodschap naar de Raad van State sturen; wij vinden dat het starterwoningen zijn, dus dat is dan zo. Dit doen ze zonder nadere onderbouwing. Wetende dat de Raad van State dit argument al van tafel heeft geveegd en juist mede daarom het bestemmingsplan gerepareerd diende te worden.

AK 44a doet dan huilie huilie en zegt dat we lompe kutambtenaren hebben, die de motivatie van DE raad verkeerd overbrengt in Den Haag. Wethouder Willemsen had het héél goed begrepen in de eerste termijn en zette even wat zaken recht. Geheel als een regelrechte lafbek kroop AK 44a terug en was het uiteraard niet zo bedoeld. Waarvan akte.

Luister ook naar het gelul van koekwous Opzeeland van de cultuurpartij. Bij afwezigheid van Bisschop een waardig vervanger die de klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt. Jan de Hoogh van de SP is van hetzelfde laken een pak.

Oosterhout Anders kan het onder Marokkanen wel schudden. Ook deze stemde tegen het plan.

Daarbij moeten we natuurlijk ook de bijdrage van de VVD en Groen Brabant vermelden. Mensen die wel een bestemmingsplan en een uitspraak van de Raad van State op waarde in kunnen schatten worden schaars in dit Storp.