Jos van WesterlooJos van Westerloo gekozen als nieuwe voorzitter

De Onafhankelijke Fractie heeft afgelopen maandag tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering een nieuwe voorzitter gekozen: Jos van Westerloo. Daarnaast komen Ernst-Jan van Langh en Lucien Ligtvoet het bestuur versterken.

Jos van Westerloo was reeds vicevoorzitter van de Onafhankelijke Fractie. Hij volgt nu Elly van Mook-van Dongen op, omdat zij vanwege gezondheidsklachten haar bestuursfunctie moet neerleggen. Ernst-Jan van Langh en Lucien Ligtvoet nemen de taken over van oudgedienden Peter van den Heuvel en Martin Kolster, die beiden sinds de oprichting van de Onafhankelijke Fractie tien jaar geleden lid zijn geweest van het bestuur. Van den Heuvel kan zijn bestuursfunctie niet langer uitoefenen omdat hij gaat emigreren naar Frankrijk, Kolster is daar vanwege zijn gezondheid niet langer toe in staat. De Onafhankelijke Fractie is Van Mook-van Dongen, Van den Heuvel en Kolster dankbaar voor hun inzet de afgelopen jaren. In Van Langh, Ligtvoet en Van Westerloo heeft de politieke groepering waardige opvolgers gevonden.

De bestuursverkiezing was maandagavond niet het enige agendapunt tijdens de jaarvergadering. De Onafhankelijke Fractie blikte onder meer terug op het afgelopen jubileumjaar, waarin twee succesvolle acties zijn georganiseerd om het tienjarig bestaan te vieren: de taartenactie en de fotowedstrijd. Dankzij beide acties hebben zich nieuwe leden aangemeld bij de Onafhankelijke Fractie. Verder stonden de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 op de agenda. Er zijn reeds geïnteresseerden gevonden voor de verkiezingscommissie en de kieslijst.

Het was voor het eerst in de geschiedenis van de Onafhankelijke Fractie dat de jaarlijkse bijeenkomst niet plaatsvond in café De Koppelpaarden. Kastelein Kees Cornelissen heeft de deuren van De Koppelpaarden op 31 december namelijk definitief gesloten. Het restaurant van het Forvm Financieel Centrum aan het Bouwlingplein bleek een ideale locatie voor de jaarvergadering. Na afloop van de vergadering hadden de leden nog ruim de tijd om na te praten en te toosten op de toekomst van de Onafhankelijke Fractie.

www.onafhankelijkefractie.nl

Jos van Westerloo 

Jos van Westerloo