Winnaar fotowedstrijd Onafhankelijke Fractie bekijkt Oosterhout vanuit de lucht

De ballonvlucht die de Onafhankelijke Fractie organiseert voor de winnaar van de fotowedstrijd, vindt aanstaande zaterdag, op 6 december, plaats. De ballon wordt vanaf 14.30 uur in gereedheid gebracht en gaat - ijs en weder dienende - om 15.00 uur de lucht in. Showkorps Revival zal het vertrek muzikaal luister bijzetten.

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan organiseerde de Onafhankelijke Fractie in oktober een fotowedstrijd met als thema ‘Oosterhout’. De winnende foto toonde Surae anno 2008 en was gemaakt door de 63-jarige Joop Smits. De prijs die de fanatieke amateur-fotograaf daarmee heeft gewonnen, is een ballonvaart voor twee personen boven Oosterhout.

Deze ballonvlucht zou in eerste instantie plaatsvinden op zaterdag 1 november, maar kon vanwege het slechte weer op het laatste moment niet doorgaan. Hopelijk is het aanstaande zaterdag beter weer, want dan gaat Smits, samen met zijn zoon Marco, Oosterhout vanuit de lucht bekijken.

Als de weersomstandigheden goed zijn, vinden de voorbereidingen voor de vlucht vanaf 14.30 uur plaats op het Slotjesveld, waarna de ballon rond 15.00 uur opstijgt. Peter van den Heuvel, een van de bestuursleden van de Onafhankelijke Fractie, zal samen met Ad Ballon de piloot zijn. Het Oosterhoutse showkorps Revival zorgt voor muzikale omlijsting van het vertrek. Publiek is uiteraard van harte welkom om de heren Smits uit te zwaaien en een behouden vaart te wensen.

www.onafhankelijkefractie.nl
www.showkorps-revival.nl