tegoedbon OFJoop Smits maakt zaterdag ballonvaart boven Oosterhout

De winnaar van de fotowedstrijd die de Onafhankelijke Fractie organiseerde, is bekend. Joop Smits maakte een foto van Surae anno 2008 en won daarmee de hoofdprijs׃ een ballonvaart voor twee personen boven Oosterhout, die aanstaande zaterdag om 15.00 uur vanaf het Slotjesveld vertrekt.

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan organiseerde de Onafhankelijke Fractie een fotowedstrijd met als thema ‘Oosterhout’. Een maand lang konden inwoners van Oosterhout en de kerkdorpen foto’s met een toelichting insturen. Een onafhankelijke jury – bestaande uit fotografe Janine Spanjers, VVV-directeur Lenie Simons en Arno Meulendijks, directeur van RED crossmedia creatives – heeft de inzendingen beoordeeld op fotografische kwaliteit, creativiteit en de manier waarop Oosterhout in beeld is gebracht. De winnende foto toont Surae anno 2008 en is gemaakt door Joop Smits.

‘Het is een prachtig stukje natuur in Dorst’, vindt de jury. ‘De foto laat een beeld zien van Schotse Hooglanders in de voormalige zwemplas Surae, die inmiddels is omgetoverd tot een schitterend natuurgebied bewoond door onder meer deze runderen. ‘De badgasten van Surae anno 2008’ noemt de fotograaf ze. De Hooglanders staan vredig in het water, het licht zorgt voor hun weerspiegeling. Door de geringe scherpte krijgt het beeld een mysterieuze sfeer.’

De jury geeft aan dat de foto op twee manieren is te interpreteren. ‘Voor veel Oosterhouters is het een positief beeld, omdat er een stuk natuurschoon is gewonnen. Maar tegelijkertijd vormt het voor anderen een verlies van een recreatieplek.’ Smits zelf vindt dat na het slopen van recreatiepark Surae de rust is teruggekeerd in het bos.

Afgelopen zaterdag ging Gerard Oomen van de Onafhankelijke Fractie bij Smits langs om hem te vertellen dat hij de winnende foto heeft gemaakt. De 63-jarige Smits, een fanatiek amateur-fotograaf, kon het nauwelijks geloven. De prijs die hij heeft gewonnen, is een ballonvaart voor twee personen boven Oosterhout, die aanstaande zaterdag vanaf het Slotjesveld vertrekt. Een van de bestuursleden van de Onafhankelijke Fractie, Peter van den Heuvel, zal samen met Ad Ballon de piloot zijn. IJs en weder dienende gaat de ballon, met aan boord Smits en zijn zoon Marco, om 15.00 uur de lucht in. Uiteraard is publiek welkom om de winnaar uit te zwaaien en een behouden vaart te wensen.

Klik op pica voor vergroting:

www.onafhankelijkefractie.nl