Cees Noltee Groen Brabant

Zoals Groen Brabant al eerder aangaf is huisvuil versturen per post naar de afvalverbrander in Moerdijk goedkoper voor alleenstaanden dan de afvalstoffenheffing van de gemeente Oosterhout. Het stadsbestuur en een zeer grote meerderheid van de raad willen voor alle huishoudens een en hetzelfde tarief aan blijven houden.

Groen Brabant is het hiermee niet eens, wij vinden dat het tijd wordt om over te gaan tot een eerlijker verdeling van de kosten, uitgaande van het idee de vervuiler betaalt. Volgens ons moet de afvalstoffenheffing onderscheid gaan maken tussen één - en meerpersoonshuishoudens in Oosterhout. Want het is meer dan aannemelijk dat een huishouden met meer personen meer afval aan de weg plaatst dan een huishouden met maar een persoon. In deze verdeling zal er niet zo bijster veel veranderen voor de meerpersoonshuishoudens, zij gaan er niet zo heel veel op achteruit. En huishoudens met maar een persoon gaan er redelijk op vooruit.

Groen Brabant zal zich blijven inzetten voor een eerlijke prijs voor afval, en maakt van dit item een speerpunt bij de komende verkiezingen van de gemeenteraad.