sp ffAfgelopen woensdag heeft SP-Oosterhout het voor elkaar gekregen hun laatste restje geloofwaardigheid te verspelen. In dit college is het de gewaardeerde prostitué die te pas en te onpas genomen wordt. “Gij onze verkiezingsbelofte niet uitvoeren vet betaalde lamtak?”, moet Dees Melsen van de VVD gedacht hebben, “Dan helpen we jou wel een handje.” Ook Gemeentebelangen weet inmiddels dat het met het juiste glijmiddel goed vertoeven is in de SP. De rentetoerekening in de nota 'Systematiek rioolheffing 2017' bracht uitkomst.

De socialisten hielden hun kringspier altijd kranig gesloten als Gemeentebelangen weer eens aan de knoppen van 80/20 kostenverdeling tussen woningen en niet-woningen wilde draaien. Voorheen was het 70/30, en meer dan 80/20 was het breekpunt voor de socialistische partij. Afijn, u kunt hier nog eens het breekpuntmoment van mevrouw Beekers terugzien. Omdat niemand tegen welke lastenverlichting dan ook kan zijn heeft SP dan toch ingestemd met een 90/10-verdeling. Zonder een garantie afgedwongen te hebben dat er bij een nadelige verandering van de rente de burger weer op 80/20 terugvalt.

Natte billen van coalitieakkoord totaal opgedroogd. Link 1 - Link 2 - Link 3 - Link 4

u kunt zich misschien nog wel de jubelstemming bij de presentatie van het coalitieakkoord herinneren. Het zou allemaal anders worden. Geen wij tegen zij meer. De oppositie zou bij alle open punten betrokken worden. Luistert u even goed naar de bijdrage van GroenLinks, in de regel is er niets veranderd. Als u de bijdrage van de PvdA beluistert komt u tot dezelfde conclusie. PvdA is een SP-light geworden – nu ze in de oppositie zitten - en de SP flikt hetzelfde als wat de PvdA destijds in de coalitie deed. Mevrouw Beekers van de SP zette haar bijdrage, om de SP-kiezer enige uitleg te verschaffen, maar snel om in een korte laffe stemverklaring. Zoals afgesproken met de coalitie. Dat doen politici die bang zijn om gefileerd te worden voor het breken van een breekpunt nu eenmaal zo.

De discussie over het onderwerp zelf was meer een duel tussen getallenkoning Willem Jan van der Zanden van GroenLinks en uw wethouder van financiën.

Naar die 80/20 kunt u voorgoed fluiten.