jantjeEn daar gaan we weer met debatje zoveel die veel stoere praat bevat maar wederom het braaf betalen van de rekening onder de streep oplevert. U hoort AK-47 flink uithalen bij de behandeling van de nota ‘Ontwerpbegroting 2016- 2019 en jaarrekening 2014 van de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB)’, waarbij uw raad een zienswijze op mag formuleren. De ICT is (hoe verrassend) nog steeds niet op orde en er moet klauwen vol geld bij. Het botert voor geen meter op de werkvloer, en ook u weet dat waar het niet botert er geen zoden aan de dijk gezet worden. Het is toch maar uw belastinggeld, dus wat boeit het.

 

Omdat het wat verder van het bed betreft kan zelfs een Gemeentebelangen rationeel denken en boos worden om het buitenproportioneel dabben met belastinggeld van de burger. Lokaal lukt ze dat niet zo, omdat er dan andere belangen spelen die ze zelf aan het hart gaan. U werd diverse malen geschorst. Een motie ingediend. En weer geschorst. De motie van gemeentebelangen werd uiteindelijk ingetrokken omdat ze in de schorsing wél het antwoord hadden gekregen die ze in de reguliere vergadering niet hadden gehoord van de wethouder. Wat het antwoord dan mocht zijn zal niemand buiten de wandelgang weten. Het was dus in ieder geval voldoende om weer vette complimenten uit te kunnen delen aan het college.

Uw wethouder nam ze dankbaar in ontvangst, en maakte vervolgens nog sneller dan Dijsselbloem bij de naheffing deed het geld over aan West-Brussel.