rinusmove2Afgelopen woensdag bracht Groen Links een motie in stemming met de oproep aan uw gemeente direct te stoppen met gegevens aan het CAK aan te leveren voor het innen van de ouderbijdrage jeugd-GGZ.

Daar vraag je niet om. Dat overkomt je.

Geen enkel normaal persoon met een kinderwens gaat van tevoren zitten hopen dat zijn/haar kind met gebreken geboren gaat worden. Het overkomt je gewoon. In een beschaafd land als de onze hebben we dan geregeld dat je op steun en zorg kan rekenen. Als volgens uw overheid de zorgkosten de pan uitrijzen gaat er in de steun en zorg gesneden worden. Dan komt de hokjesgeest om de hoek kijken. De een krijgt nog wel financiële ondersteuning, de ander niet. Dan is het wachten op ongelijkheid. En die is er nu dan ook volgens diverse partijen, waaronder Groen Links.

De motie roept dan ook op om de onderscheid tussen somatische en psychische jeugdgezondheidszorg op te heffen. Via de startlink van de VNG kunt u zich helemaal op de hoogte stellen.

Nog slaafser dan Onbezoedelden GOT

U kunt van Groen Links denken wat u wilt maar lokale standpunten wijken zelden tot nooit af van de landelijke. Zo hoort u bij de inleiding van de motie dan ook een voorbeeld zoals die landelijk ook aangedragen is.

De ouderbijdrage is onrechtvaardig, meent Corinne Ellemeet van GroenLinks. "We vragen deze bijdrage ook niet voor kinderen die in het ziekenhuis liggen met een gebroken been. Gelijke monniken gelijke kappen." (bron: ANP)

We raden u aan om eens op te zoeken wat landelijke partijen, die ook hier in het lokale vertegenwoordigd zijn, van deze kwestie denken. En dat eens te vergelijken met de reactie die ze op de motie van Groen Links geven in uw raad.

Er wordt vaak naar het onderzoek van staatssecretaris van Rijn (volksgezondheid) verwezen, en dat men dat liever eerder afwacht. Dat zal ergens in juli afgerond zijn. Dan hebben we natuurlijk nog een zomerreces en moet het debat nog ingepland worden en bla bla. Al die tijd zijn er ouders en kinderen die buiten de boot vallen, en nodige hulp moeten ontberen.

Ruim 70 gemeenten ongehoorzaam

U krijgt het van VVD-kant te horen. Als een politieagent de politiek ingaat komt deze vrijwel altijd bij de VVD uit. Zelfs de kroon werd even vernoemd. Maar voor de VVD is het simpel: Die gemeenten moeten gehoorzamen aan de wet. Net zoals de illegalen (BBB) in dit land ook netjes doen. En ook deze wet door alle gemeenten netjes uitgevoerd wordt.

peterszorg