dankusinterklaasjeVoor 21 april aanstaande staat 'raadsnota NRD (Notitie Reikwijdte en Detailniveau) N629' op de agenda. Voor Storpianen ook wel bekend onder het dossier DOA (Dongense Overdraagbare Aandoening). Uitgebreid hier.

Sommige van uw huidige raadsleden hingen nog aan moeders tiet toen dit vraagstuk het daglicht zag. Het zal niemand verbazen als de kosten aan papier, onderhandelen, nota`s, weer nieuwe varianten en onderzoeken de kosten van de uiteindelijke weg gaan overstijgen.

Certificaat van onbekwaamheid

Te lezen in de nota bij voorgeschiedenis:

In 2011... Daarbij heeft uw raad een motie aangenomen waarin wordt aangegeven dat het alternatief Bundeling Zuid de voorkeur geniet van uw raad...

Zo op het oog een vermelding tussen neus en lippen, die doet vermoeden dat de keuze voor juist dit alternatief in goede harmonie tot stand is gekomen. Dankzij ons archief weet u wel beter. Laten we nog eens even teruggaan naar november 2010, waar u uw wethouder hoort stellen dat het zeer waarschijnlijk is dat het de alternatief parallel Noord gaat worden. Deze variant is immers 10 miljoen euro (prijs van destijds) goedkoper, en mooi meegenomen: tast ook de ecologische hoofstructuur van de Duiventoren niet aan.
Tot zover november 2010.

Inmiddels zijn we zo goed als een jaar verder, en aanbeland in september 2011. De zaterdag voorafgaande de raadsvergadering van september was er bij de politieke voorbeschouwingen van de ORTS in café de Kloek ongeveer de volgende opmerking te horen: Ze kunnen vergaderingen tot ze een ons wegen, maar het gaat middels een motie (die ze allang in de achterkamertjes gesmeed hadden) Bundeling Zuid worden", aldus fractievoorzitter Piet de Jong van het CDA.

Met het geluid van 2010 in uw achterhoofd hoort u uw wethouder een jaartje verder ineens capituleren, en de Bundeling Zuid-motie omarmen. Dat het een CDA-onderonsje is hoort u hem ten stelligste ontkennen. Het leverde het college dan ook een motie van wantrouwen – met Willemsen in het bijzonder – op. Precies, goed gezien van u, dezelfde wethouder die voor partijliefde hectares bos sloopt in de Duiventoren en het hardste 380kv Nee! roept omdat het zielig voor het bos is.

Tot zover de voorbeschouwingen en dan nu het geluid uit dit bericht van september 2011 voor het gemak nogmaals geplaatst: