wijnzakkenStorp.nl geeft advies, en uw gemeente volgt het prompt op. In de nota 'Projectopdracht Cultuurbeleid 3.0', die komende raadsvergadering in behandeling wordt genomen, valt te lezen dat de 3.0 deze keer slaat op verbindend bestuur. Dan gaan we er voor het gemak er maar even vanuit dat in alle versies voor 3.0 ieder op zijn eigen eiland acteerde en het nu samen moeten gaan doen.

Ikke ikke, en de rest kan stikke

Iedereen die een beetje in het Oosterhoutse ingeburgerd is, of het nieuws rondom deze volgt, weet dat zo`n beetje 5 op de 3 inwoners zichzelf kunstenaar en/of beoefenaar van cultuur noemt. Men gaat ervan uit dat u via uw belastingen bijdraagt in de kosten van deze hoogstandjes van kunst en/of cultuur. Het probleem blijft echter dat het één grote inteeltpoel is die elkaar het licht in de ogen niet gunt. Ook zijn het vrijwel altijd dezelfde die met die grote zak met gratis geld ervandoor gaan. Oosterhout lost alles op met cultuur. Omdat cultuur een erg breed begrip is, is het nodig dit enigszins in te kaderen. We willen daarom het cultuurbeleid op bouwen rondom de volgende vier hoofd thema’s:

  • Culturele identiteit en Infrastructuur
  • Cultuur en Sociaal
  • Cultuur en Educatie
  • Cultuur en Economie

Gezien dezelfde spelers en instellingen die we weer terugzien in de bijlage van de nota kunnen we eigenlijk wel voorspellen dat het oude wijn in nieuwe zakken gaat worden. In ieder geval zijn er weer een hoop mensen onder de pannen die met uw belasting geld mogen spelen:

Projectleider   200 uur
Beleidsondersteuner   150 uur
Beleidscoördinator BCA (werkgroep Culturele identiteit en infrastructuur) 50 uur
Beleidsmedewerker ISC (werkgroep Cultuur en Sociaal) 50 uur
Beleidsmedewerker SCW (werkgroep Cultuur en Educatie) 50 uur
Beleidsmedewerker StO (werkgroep Cultuur en Economie) 50 uur
Projectleider JONG   75 uur
Onderzoeker S&O   75 uur
Senior communicatieadviseur   75 uur
Cultuurcoaches   360 uur

Met de cultuurcoaches hier is het afwachten of leerlingen van Hanze college en Effent wel in een van de thema`s passen, daar men in Oosterhout hoofdzakelijk als voorkeur van de cultuurcoach het MGR. Frenckencollege en Sint-Oelbert Gymnasium tegenkomt bij projecten. We gaan het volgen.