subsidiesponsEen opfrissertje voor het geheugen

De slogan van Mao, maar dan in het tienvoud, ligt u vast nog vers in het geheugen. De PvdA zou met hun Prupke als spreekbuis in Oosterhout wel eens hun eigen culturele revolutie gaan doordrukken. Tegelijkertijd was het slopen van de wijkhuizen - met Gemeentebelangen als voortouwnemer – in volle gang. De paracommercie moest een halt toegeroepen worden. Het moesten activiteitencentra gaan worden.

Het blijkt een dodelijke combinatie voor ons Storp te zijn. Als je dan ook nog katvanger subsidieSlurpplus als jus toevoegt is de maaltijd compleet.

Hoogmoed komt voor de val

Het begon zo mooi met de plannen voor het peperduur 'Huis voor Cultuur'. Ook het huiskanaal van de PvdA wist er een mooi item aan te wijden; Hier terug te zien. Uiteindelijk koos het gemeentebestuur eieren voor hun geld, en legde er een paar nieuwe gouden voor terug. De kosten totaal? We weten het nog steeds niet. De spendeerdrift van de cultuurgekkies deed ook de Pannehoef met hun trouwe vrijwilligers naar de verdommenis gaan – zoals we nu ook al kunnen vaststellen.

Door maar vragen blijven te stellen en erop blijven hameren dat wijkhuizen met hun paracommercie de plaatselijke horeca om zeep helpen heeft Gemeentebelangen er flink aan bijgedragen dat de wijkhuizen, inclusief vrijwilligers, het bijltje erbij neer hebben moeten leggen. Resultaat: we hebben nog nooit zo`n florende horeca gezien als na het sluiten van wijkhuizen en de cafébonzen zijn de nieuwe rijken van Oosterhout geworden. De activiteitencentra barsten uit hun voegen en moeten om alle vrijwilligers en activiteiten te kunnen blijven huisvesten uitwijken naar de Bussel.

Boontje komt om zijn loontje

Een prachtig spreekwoord en geheel toepasselijk op de werkelijkheid die we nu kunnen aanschouwen. Surplus is de legale versie van een katvanger van uw gemeente. Subsidiegeil dat ze zijn nemen ze taken waar uw gemeente wel of niet verplicht is ze uit te voeren via outputcontracten aan zonder ook maar even na te denken of ze wel capabel zijn voor de uitvoering van deze. Als de naam Ad valt gaat er bij u vast wel een belletje rinkelen. De beantwoording van vragen van de SP – Klikkerdeklik – laten niet voor niets zo lang op zich wachten. Je mag dan wel een legale katvanger inschakelen, je bent nog steeds aansprakelijk.

Krachtig bestuur is binnen enkele dagen opgeven

Zoals vele zichzelf heel erg belangrijke mens voelende is ook deze club niet vies van de hele dag op social media rond te hangen, wat kreten te lozen, en dan te denken dat hun taak erop zit.

Verassend genoeg (kuch) gaat het vaak over activiteiten die niet doorgaan of aangekondigd worden en dan verrassend genoeg (kuch) toch weer niet doorgaan. Ervan uitgaande dat heel Oosterheide op Twitter zit hebben ze in ieder geval een groot bereik. Nu de vrijwilligers nog terug zien te krijgen die door gemeentelijk beleid – zoals boven beschreven – als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Zie hoe de een het geld opstrijkt en vanuit de luie stoel de ander smeekt om het te doen.

En dat is 1

En dat is 2

Ja hoor, heel oosterheide zit al op Twitter en waarom dan ook niet op Facebook?

wauw

de spanning stijgt

 

ahhhhh toch weer net niet

De tijdlijn zegt genoeg. Hoe hoger deze club via social media de druk opvoert om u te enthousiasmeren hoe harder uw linkerbal leegloopt.

Het kost allemaal wat, maar dan heb je ook helemaal niets.

Wij van WC-eend

Uiteraard is Surplus niet bang voor enige zelfreflectie en heeft dan ook een extern bureau ingeschakeld om hun eigen zeilen en reilen eens door te laten lichten. Dat het gerenommeerd onderzoeksbureau toevallig ook Surplus heet berust op pure toeval.

Klik hier voor het onafhankelijk onderzoeksrapport.