3d vampire png pack 20Het bestuur van ORTS had het liever stil gehouden, maar nadat op Facebook uitgelekt was (vervloekt zijt degene die dit op zijn geweten heeft) dat de kersverse directeur/hoofdredacteur Arno Welling er na slechts enkele maanden al de brui aan had gegeven kwam het toch nog bij onze zuiderburen op papier te staan.

 

Veul verf weinig wol

De huidige voorzitter van ORTS was afgelopen jaar vele malen de hoofdact in het programma ‘Centraal Café’ van de ORTS zelf en raakte maar niet uitgepraat met grootste verhalen over de toekomst van ORTS met hun nieuwe aanwinst. U kunt het nog eens dunnetjes nalezen in uw wekelijkse reclamekrant. Het betrof hier wederom een betaalde kracht bij de vrijwilligersorganisatie.

Uiteraard hebben we de voorzitter via zijn alias ‘Sylvio Berlusconi’ om een reactie gevraagd maar in dit soort gevallen is men ineens niet zo spraakzaam. Het hondje Flip, die namens de voorzitter op FB reageert zagen we het volgende zeggen: “Ik kan niet in mandje. Baasje hele dag in mijn mandje boos huilen onder mijn dekentje.”

Vele kapiteins op 1 schip

In het artikel achter de betaalmuur bij BNdeStem was de volgende quote waar te nemen:

Bronnen binnen de omroep melden dat Welling niet goed kon functioneren, omdat bestuur en vrijwilligers te veel hun eigen gang bleven gaan.

De voorzitter bagataliseert dit wijselijk en schuift in hetzelfde artikel de bal door naar de gemeente:

De regeling waarmee we Arno hier aan de slag konden houden, was afhankelijk van de gemeente. Die heeft die regeling beëindigd, de ORTS heeft geen geld om hem op eigen houtje in dienst te houden.

Om vervolgens te stellen dat Arno toch wel genist kan worden omdat het bestuur de dienst uitmaakt. Dan geloven we toch eerder de eerste quote als men dit soort uitspraken doet.