euhDe harde acties die SW-medewerkers van afgelopen maandag t/m aanstaande vrijdag aan het voeren zijn hebben al vruchten afgeworpen. Het personeel werd met zachte hand in een richting geduwd om een soort van gewijzigd arbeidsovereenkomst te tekenen die van geen kant deugt, zo blijkt. In het gewraakte document werden verouderde Cao-regels toegepast, artikel 25 of in die richting. Of het een opzettelijke fout is of het management domweg niet up-to-date betreffende de Cao-regels is werd door geen van de SW-medewerkers en/of regulieren die ons benaderde gemeld of bevestigd.

De nieuwe Cao-regels vermelden dat een wijziging van een functie op vrijwillige basis kan gebeuren. Het eenzijdig door de strot duwen van een veranderde functieomschrijving is dan ook ‘not done’. Het management erkent de achterstallige kennis van het Cao en geven de SW-medewerkers alsnog het gelijk aan hun kant.

Het zou beter zijn de SW`ers alles zelf te laten regelen. Dit soort fouten door niet op de hoogte te zijn van vernieuwde regels kan telkens maar weer voor lijken in de kast blijven zorgen. Totdat ze er weer uitvallen, dan mag u weer komen opdragen met uw buidel.