brws

U moet wel erg last van een Frisootje hebben gehad als u de brand bij het bedrijf ELD (European Liquid Drumming) aan de Zeilmakerijweg ontgaan is. Eng aandoende wolken trokken gisteren van Weststad over Vrachelen richting Breda en Belgiƫ. De communicatie met de bevolking liet te wensen over. Zo ontstond er bijv. op social media onrust over de vraag of er nu wel of geen alarm afgegaan is in Oosterhout. Dit alles na aanleiding van een tweet van een overijverige brandweerman. Dit soort soloacties van een individu zijn schadelijk voor het aanzien van een brandweerkorps. Alle aandacht dient naar de noodtoestand uit te gaan en niet naar internet. Het kan zomaar een spotprent zoals hierboven opleveren.

Communicatie

Hoe het sowieso aan rampenregie ontbrak kunt u zeer duidelijk bij Breda Dichtbij lezen. Opvallend blijft toch hoe vaak social media zoals Twitter aangehaald wordt. Ook qua rampenzender zijn er wat vragen te zetten. Omroep Brabant zou ook niet echt scheutig met nieuws zijn geweest. In Oosterhout is niet de ORTS aangewezen om bij calamiteiten als rampenzender te fungeren. Hier kunt u zien waarom, ze arriveren als Storp, Ookvanwosterhout en half Oosterhout allang klaar zijn met beelden schieten en met hun marshmallow aan een stokje in het laatste smeulend vuurtje zitten na te keuvelen

Hoe moeilijk kan het zijn?

We kunnen live chatten met astronauten in het heelal. Kan er dan echt niet via een lopende balk in beeld op de tv regionaal of lokaal opgeroepen worden om over te schakelen naar de rampenzender? Is het teveel moeite om een geluidswagen met megafoon een wijk waar een een wolk met een kleur die aan gif doet denken in sturen om op te roepen ramen en deuren te sluiten?

Er zijn zoveel acties meer te bedenken dan twitter en facebook.

Geluk bij een ongeluk

Uw Bacootje zat schijnbaar op een VNG-congres bonnetjes te scoren zodoende was eerste locoburgemeester Jan Peters aangewezen om bij een op geschaalde ramp de touwtjes in handen te nemen. Stel dat Jan ook geen tijd had gehad. Carla Bode is tweede locoburgemeester.

Bonus na 1
Bonus na 2
Bonus 3

Kritiek bij NOS: