holle bolle gijsJan Peters dacht dat hij samen met Egbert Lichtenberg de boel aardig onder controle had bij WAVA/!GO. Wat vervelend moet het dan zijn dat het personeel zelf daar heel anders over denkt. Zoals bij ons al  te lezen was  werd bij de zuiderburen wederom benadrukt dat het vertrouwen in het bestuur van GR WAVA totaal verdwenen is. Het artikel van vandaag lijkt een logische reactie op het totale gezwam van Lichtenberg afgelopen vrijdag in BNdeStem.

Het zou ons op de eerste plaats al verbazen dat binnen WAVA/!GO dit zoveelste plan dat door Lichtenberg naar buiten is gebracht op instemming van de werkmensen kan rekenen. Het zou niet de eerste keer zijn. Zou dit plan bovenop de herstructureringsplannen van maart komen? In dat geval worden de SW`ers zeer zwaar getroffen door dit eenzijdig beleid. De aanbevelingen van IROKO met betrekking tot de vreselijk hoge overhead bij WAVA/!GO zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Sterker nog: met een beetje fantasie kan je het korten van SW`ers om krampachtig baantjes in het hoger segment in stand te houden een vorm van PGB-fraude noemen.

Begeleiding

De begeleiding van SW-medewerkers bij WAVA/!GO zijn overgeheveld naar de gemeentes. Tijdens de protestacties van vandaag bij WAVA/!GO werden er stickers met het subsidiebedrag van wat een SW-medewerker in het laadje van Lichtenberg en consorten brengt over het logo van !GO geplakt. Op de sticker valt het bedrag van € 25.900,- te lezen. Van dat subsidiebedrag behoort onder andere de begeleiding van de SW-medewerker betaald te worden. Nu de begeleiding in een vorm van semioverheid gegoten is, en de kosten voor de begeleiding zodanig in handen van de gemeentes is, kunnen de kosten voor de begeleiding die uit subsidiegelden komen voor andere doeleinden aangewend worden.

Zoals u in het artikel heeft kunnen lezen maakt het Lichtenberg en consorten niet meer uit of het gebouw verhuurd of verkocht wordt. Over het gehoereer met het gebouw, en ook de desinteresse van raadsleden over deze, hebben we al heel veel geschreven op Storp.nl. Maar hetzelfde leveren voor minder door de kosten bij een ander in de maag te splitsen kan ieder klein kind bedenken. In het bezuinigingsplan van 2013/2014 valt te lezen dat schatkistbankierenhet staat er echt LOL, een synoniem voor graaien in uw portemonnee – interessant kan zijn. Het is niet meer dan een fopwoord om een lening van 6 miljoen weg te poetsen. Moeten we u nog uitleggen dat die 6 miljoen betrekking hebben op het het beleid van Vonk, Oolhorst, toezichthouders en raadsleden die altijd alles maar met de mantel der liefde bedekten? Je zoul wel gek zijn om op de burgerschatkist te letten.

IROKO kan blij zijn. De overhead in de begeleiding in de groenvoorziening die bij ons tegenover het landelijk gemiddelde twee maal zoveel is zal opgelost worden door ontslagen in de groenvoorziening. Hierdoor valt de begeleiding, waarvoor wel subsidie in de € 25.900,- zit, weg. Ook het schrappen van de spuittoelage, schrik niet van € 36,- per kop per maand, zal het bedrijf redden. Reken u maar zelf uit wat 17 maal € 36,- oplevert. Om dit gigantisch aantal personen gaat het.