bodeUw gemeentebestuur doet graag leuke dingen in de media roepen, en heeft zelfs een voorheen Jong-ambtenaar opdracht gegeven om de gehele dag op internet een beetje positief en semitransparant te doen. Wie wil dat niet, voor ettelijke duizenden eurootjes per maand een beetje op Facebook rondhangen en spioneren voor de baas? Noord-Korea is dichterbij dan u denkt.

Maar als er dan ergens vaart achter gezet wordt zit uw raad nog in de weg. Het vooruitschuiven van minder populaire besluiten over het afschieten van een zoveelste mislukt project is een veel toegepaste tactiek van een coalitie. Outflow is er zo`n eentje; u weet wel, ook toen exact dezelfde nota zoals aankomende raadsvergadering. In december was er ook al wat rumoer.

Van de agenda halen bij poep aan de knikker

Uw prup hing een motie van wantrouwen boven het hoofd. Daar zat de coalitie niet op te wachten en besloten gauw om het voorstel van de agenda af te halen. Dit tot woede van de oppositie en volgens D66 verandert er niets aan de situatie door lafjes het voorstel naar april te verschuiven. Niet meer dan uitstel van executie, als we de stoere woorden mogen geloven.

Ook ORTS wacht nog steeds op uitsluitsel. Dit handjevol vrijwilligers zit verlegen om ruimte en wil passant wederom extra burgergeld voor apparatuur. Nog maar enkele jaren geleden is er al een zak extra van uw geld naar de vrijwilligers gegaan voor apparatuur. We kunnen van een zeer dure hobby spreken. Misschien wel van een veel te dure hobby voor het kleine aantal mensen dat er werkelijk iets mee doet.

Daarnaast wordt er al personeel van de ORTS bekostigd van publiek geld, waarmee onafhankelijkheid van het nieuws nog maar de vraag is. Ook is niet iedereen die vrijwilligerswerk wil doen welkom bij de ORTS. Er wordt geschift op denkwijze over politiek, daar hebben wij bewijs van. De vraag voor de politiek is nu of ze deze club, waar niet iedereen welkom is, wederom veel publiek geld gaan gunnen waar andere verenigingen en stichtingen het zelf maar moesten uitzoeken. Uw plaatselijke minister van financiƫn heeft namelijk al gewaarschuwd voor nog veul meer tekorten voor komende jaren.