Ruben Hoek 1Ruben Hoeke meerdere malen te horen en te zien geweest in Oosterhout waar een goede vriend hem heen haalde om het bluesfestival extra power te geven.
Gitarist / componist Ruben Hoeke is een gevestigde naam in de Nederlandse blues, pop en rock wereld. De gitarist deelde sinds zijn 1e optreden in 1992 het podium met vele nationale -en internationale topmuzikanten en speelde, buiten Nederland, op diverse festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland en Curaçao. Sinds 2004 koerst hij zijn eigen weg. Je kunt hem plaatsen in het rijtje gitaristen die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild.
Naast het fulltime muzikantschap schrijft Ruben voor toonaangevende muziekbladen zoals Music Maker en Gitaar Plus. Hij deed interviews met o.a. Slash, BB King, Johnny Winter, Jools Holland, Randy Newman, Buddy Guy, John Mayall en Sam Brown, presenteerde het radio programma ‘Live & Puur’, geeft gitaar workshops, produceert cd’s en wordt dikwijls ingezet als studio/sessie muzikant.

Ook is Ruben vennoot van MZM Productions, waarvoor hij festivals organiseert en de boekingen voor de RHB verzorgt. Door de jaren heen speelde hij in diverse bands zoals Skelter, Kenneth Harder, Roberto Jacketti & the Scooters en The Scene, organiseerde sessies en bracht cd’s in verschillende muzikale stijlen uit. Begin 2004 richt hij zijn eigen band op.
In 2006 verschijnt van de Ruben Hoeke Band het debuut album ‘SUGAR’ (Tour de France Plaat / Best verkochte R&B cd 2006).
Twee jaar later wordt Ruben door Nederlandse collega muzikanten verkozen als ‘Nederlandse Beste Gitarist’ en ontvangt tevens een officiële oorkonde wegens zijn ‘grote bekwaamheid als gitarist’. In 2010 verschijnt het bekroonde album ‘COEXIST’ en speelt hij samen met Jan Akkerman (Focus) en Gary Moore in een uitverkochte Heineken Music Hall. Op beide RHB albums geven diverse Nederlandse topmuzikanten acte de présence. Rond de zomer van 2011 wordt een samenwerking met gitarist Mick Taylor vroegtijdig afgeblazen wanneer Taylor wordt verzocht zich opnieuw bij The Rolling Stones te voegen.
Op 23 maart jl. is het nieuwe album LOADED gepresenteerd in een volledig uitverkocht Paradiso te Amsterdam. Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2013 en 2014 weer ten strijde met een repertoire vol Soul, vette Rock, Pop, zompige Boogie en stampende R&B!
Een recensent omschreef de RHB als ''een formidabele formatie met een unieke sound'' en het optreden ''vonkte als de hel en vlamde als een F-16 met zijn naverbranders op maximaal''.
Ruben Hoeke – Gitaar, Paul Brandsen – Bas, Arjen Knaap – Drums, Frank van Pardo – Zang
(LOADED: CD1510 Dimension Records / Bertus Distributie / iTunes)

 

PERS QUOTES

Hoeke zou de beste rockbands ter wereld een fikse schop onder hun kont kunnen geven” (Lust for Life – maart 2013)
Zijn gitaarwerk is van internationale allure. De vetste rock, boogie en rhythm & blues van dit moment…wát een sound!” (Musicfrom – maart 2013)
Schitterende songs over twijfels, liefde, dood, drank….sublieme muziek, werelds” (Blues uit de Polder – maart 2013)
Hoeke en zijn bandleden bewijzen dat ze nog altijd tot de eredivisie van de Nederlandse Bluesrock behoren (Noord Hollands Dagblad – maart 2013)
Heel veel muzikaal vuurwerk…een opvallend hoog niveau (Krenten uit de Pop – maart 2013)
Prachtige composities…een waar kunstwerk” (Platomania – maart)
Keihard beukende track….de Nederlandse festivaldirecteuren weten wat ze te doen staat’’ (Heaven – april 2013)
Scheuren, gieren en brullen….na Adje van den Berg heb ik geloof ik geen rockgitarist meer gehoord met zulke lef en brille (File Under – maart 2013)
Het allerbeste dat er op dit gebied binnen onze landsgrenzen te krijgen is (Zondagochtendblad – maart 2013)
Je ontkomt niet aan kippenvel” (Maxazine – februari 2013)
Wegdromen naar mooie tijden” (Bluesmagzine – februari 2013)
Eenzame hoogte binnen de Blues en Rockscene in Nederland.” (Rockportaal – februari 2013)
Eredivisie van de Nederblues.” (Arrow Classic Rock – februari 2013)
Met Ruben Hoeke heeft Nederland een R&B artiest van het hoogste niveau in huis.” (Gitaarnet)
Een stoot vettige hardrock, een snuif boogie, een toefje gipsy en een hele vette kluif pittige blues”(Back to the Roots)
Echte pareltjes” (Fret) ”Een muzikaal spervuur dat letterlijk uit de boxen spat” (Rootsville.be)
Werkelijk subliem” (Bluesrockpagina) “De hemel daalde op aarde” (Johannes de Boom)
Krachtig en vol bezieling. Het publiek wordt volkomen plat gespeeld” (Live XS )
Ruben Hoeke Band, een waar fenomeen! Het talent van deze formatie moet je absoluut zien, proeven en voelen.” (Aktief)
Stomen, ronken, zweten, stampen, Dutch stompin’ blues in de vetste versnelling!” (Lords of Metal)
Ruben Hoeke en zijn band zijn zonder enige twijfel een aanwinst voor de Benelux bluesscène.”(Mazzmusikas)
De Ruben Hoeke Band is de sensatie van de bluesscene in de Lage Landen” (Willem Croese)

WWW.RUBENHOEKE.COM

Ruben Hoek 1

Ruben Hoeke