egbertDit is een term die uw wethouder bij onze zuiderburen gebruikt bij het duiden van de uitkomst van de quickscan die door Iroko van WAVA/!Go is gemaakt. Wij zijn ook bij de presentatie geweest, en hebben meer bevestigd gezien wat er al jaren Op Storp gezegd wordt: WAVA/!GO is een bodemloze put met een gigantische overhead. Zo had Jan het ook kunnen zeggen.

“WAVA/!GO heeft de stap gemaakt van productie- naar mensontwikkelingsbedrijf”, zegt Jan vervolgens zeer trots. De scan laat echter zien dat het een uitzendbureau is waar nodeloos veel maatschappelijk geld in rondgepompt wordt. Er is geen doorstroom op de werkladder en de begeleiding van SW`ers is 2 keer zo hoog als het landelijk gemiddelde. Een van de eindadviezen van Iroko is dan ook, om enigszins te overleven als de raden daar toestemming voor geven, mensen te ontslaan zodat de verhouding ook 1:12 is en niet meer 1:6 en/of meer re-integratieopdrachten aan het bedrijf te gunnen.

Hoe goed het is gegaan met de Work First banen hoeven we u niet te vertellen natuurlijk. Eens houdt het zich zonder schaamte toe blijven bedelen van geld op en ooit gaat het weer om de mensen waar het allemaal om begonnen is, de SW`er zelf. Ook opmerkelijk is het verhaal over het WIJ/ZIJ gevoel te noemen en de stortvloed van tegenstrijdige getallen die de wereld ingeholpen worden.

Dan nodigen we u van harte uit om de Quickscan te bekijken via deze link.