We hadden in Oosterhout toch afgesproken dat we geen DIFTAR zouden invoeren!

Duidelijk waren daar redenen voor aangegeven. Veel gemeenten hebben dit ervaren en zijn van het DIFTAR systeem afgestapt of gaan er alsnog van afstappen. Nee, dan Oosterhout, daar gaan we het wiel weer opnieuw uitvinden.

Opeens lijkt het college het licht te hebben gezien en wordt ons voorgespiegeld dat het ons per jaar zo een 900.000 euro zou besparen? Waarop?

En als het een besparing voor de burger oplevert, komt de gemeente nog meer geld tekort en moeten ze het op een andere manier innen. Koekje van eigen deeg heet zo iets.

Ach we hebben wel meer rekenvoorbeelden gezien van dit college, Huis van Cultuur dat bijna netto niets zou kosten, buurthuizen dicht wat goedkoper zou zijn, zwembaden sluiten en nieuwe bouwen wat netto goedkoper zou kunnen zijn. Allemaal leuke opmerkingen, maar nergens goed onderbouwd.

We moeten het allemaal maar geloven. Intergas verkocht….ik moet het geld er nog van terugzien.

En nu de DIFTAR dus. De redenen om het NIET te doen waren duidelijk, minder zwerfafval en rommel in de buitengebieden.Nu woon ik toevallig in een buitengebied. , dus kom maar op met je huisvuilzakken. Zorg alleen er maar voor dat er geen papier met je naam in zit. Dus eerst even een versnipperaar kopen en de kosten van je DIFTAR gaan drastisch naar beneden. Dat worden dus lege huisvluibakken aanbieden, maar ja dan krijg je weer commentaar dat je te weinig aanbiedt.

Het blijft puzzelen met zo een college.
Ik wens U veel wijsheid, creativiteit en lege huisvuilcontainers.

En voor het college.......droom maar rustig door.

Raadstukken juni 2011