Tóch ook een Boomfeestdag voor de Tempelierstraat

Nadat enkele weken geleden álle bomen in de Tempelierstraat en de Loevensteinlaan door de gemeente gekapt zijn, werd de Besterd aangenaam verrast door een 'Boomplantploegje' van de lokale SP afdeling. Zo werden er aan de Tempelierstraat vier boomjes, omgeven door viooltjes, geplant. Twee boompjes waren TREURkersen, heel toepasselijk voor uitblik de afgelopen paar weken!

De actie kreeg van verscheidende buurtbewoners bijval door mee te helpen deze boompjes te planten. Zij vonden het vooral belangrijk dat er tóch aandacht kwam voor de desastreuze kaalslag die op de Besterd is gepleegd. Sommigen genoten al meer dan 45 jaar van de statige bomen om dan ineens tegen een waar slagveld te moeten aankijken. Hen werd het beetje genot abrupt ontnomen.

Of de gemeente de boompjes zal laten staan blijft nog ongewis aldus Jan de Hoogh, gemeenteraadslid voor de SP in Oosterhout. "Het is in wezen illegaal wat er nu gebeurt", aldus de Hoogh. Dat de buurtbewoners dat anders zien, blijkt uit al de positieve reacties die deze actie opriep.

Het is dan ook voor de buurtbewoners te hopen dat de gemeente deze boompjes zal laten staan. In ieder geval tot er aan de herinrichting van het riool gewerkt moet worden. Maar dat is volgens velen pas over twee jaar. Aangezien er vanuit de Loevensteinlaan mee wordt begonnen. De aanwezigheid van het hoofd afdeling handhaving van de gemeente, die er snel bij was om foto's te nemen van het gebeuren, stemt in elk geval niet meteen vrolijk. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dus wie weet?

René Reimer