Thuisvester wil gezin met 3 kleine kinderen uit huis zetten.
2007 , Mijn man is bij mij komen wonen. De buurvrouw klaagde al voor die tijd tegen mij over het lopen met schoenen in huis, over dat mijn wc bleef lopen, over het wasmachine etc. Verleden jaar zomer hadden wij een muziekje aan in de garage, toen kwam buurvrouw op hoge poten onze voortuin in en wij zaten in de zijtuin en ze gilde over de heg of de muziek zachter kon want ze werden gek van (het was 2 uur in de middag.)Mijn man pakte haar bij haar arm en heeft haar netjes uit onze tuin gezet. Vervolgens kwam haar zoon met man verhaal halen, mijn man heeft hun verteld dat ze niet zo moesten zeuren over muziek onze muziek om 2 uur in de middag. Vervolgens is het gezeik begonnen.

De buurvrouw hing 6 x per dag met haar lelijke kop uit het raam (zogenaamd de lakens uitkloppen) en als ze mijn man zag (waar ze bewust op uit was) dan wees ze elke keer met haar wijsvinger tegen haar hoofd en begon ze te gillen dat hij een gek was.
Dit een paar keer per week. Ook heeft ze tegen onze kinderen van 2, 3 en 10 gezegd dat hun vader een gek is, en dat ze hem moesten afmaken. Dit vertaalde ze met snijdende bewegingen in haar nek naar de kids toe.( waar ben je dan mee bezig vraag je je af)?

De eerstvolgende keer dat ze weer met haar lelijke smoel uit het raam hing en begon te schelden heeft mijn man de tuinslang gepakt en haar (inclusief de lakens) natgespoten.
Zo iedere keer dat ze zelf weer iets uitlokte stuurde ze de buurman erop uit om elke keer als er weer iets was voorgevallen te gaan klagen bij Thuisvester.
Dat hebben wij dus nooit gedaan als zij weer eens aan het schelden of uitlokken was.( hadden we beter wel kunnen doen achteraf).
Dus wie weet wat daar allemaal over ons verteld is.

Dan de bewuste dag 31 Augustus. Rond 12.00 uur kwamen mijn man ik en de kids thuis van weggeweest. Ik was de kids naar binnen aan het loodsen en mijn man ging even de auto parkeren in de zijstraat.
Mijn man trekt op en ineens springt de buurman voor zijn auto, mijn man had hem niet zien aankomen en kon tenauwernood stoppen en tikje zacht tegen hem aan.
De buurman liet zich vervolgens op de grond vallen en sprong direct weer in de lucht en schreeuwde tegen iedereen die het horen wilde "hebben jullie het gezien , hebben jullie het gezien???? Hij rijdt mij express aan. Mijn man was helemaal verbouwereerd, heeft op zijn gemak de auto teruggeparkeerd aan de zijkant en liep naar binnen. Intussen was de politie gebeld.
Mijn man zijn dochter uit zijn eerder huwelijk was ook binnen maar ging met een vriendin net de deur uit naar de stad. Ikzelf had inmiddels de kinderen in de auto geladen om hen even bij oma te brengen om ze uit deze hectische situatie te halen. De straat stond inmiddels zwart van de mensen en mijn man hoorde geschreeuw buiten dus dacht dat ze tegen zijn dochter bezig waren,hierop ging hij naar buiten om te zien wat er aan de hand was.
Intussen was ook mijn man zijn vader er bij komen staan De buurman liep dreigend op zijn vader af en mijn man dacht dat buurman hem een klap wilde geven.
Dit liet mijn man niet toe en heeft buurman een klap gegeven alvorens die zijn vader kon slaan. De buurman viel op de grond en toen arriveerde de politie.
3 politiebbussen en 2 motoren ( 8 man sterk) kwamen ze om mijn man in de boeien slaan, zonder verder te weten wat of hoe het verhaal in elkaar stak.
Vervolgens werd ik later door de politie gebeld of ik naar het bureau kon komen met de auto, dat heb ik netjes gedaan.
Aangekomen bij het bureau werd ik direct gearresteerd en gefouilleerd en daarna in een cel gestopt. (ik werd aangehouden voor het laten verdwijnen van bewijsmateriaal)?????? ( huh ik probeerde toch alleen maar onze kinderen uit deze situatie te houden??)
Vervolgens heb ik 6 uur in de cel gezeten, en moest ook de sleutels van de auto inleveren want die werd in beslag genomen voor onderzoek zeiden ze.( de buurman had niet meer dan zijn bril scheef)
Ook de vader van mijn man werd 1 nacht opgesloten, maar bij gebrek aan bewijs weer de volgende dag vrijgelaten. (de goeie man had helemaal niets gedaan)?????

Een paar weken later kregen wij een brief van de advocaat van Thuisvester, dat er klachten over ons binnen waren gekomen te weten: Intimidatie, bedreiging, zware mishandeling en poging tot doodslag.
Om deze redenen was thuisvester een onderzoek gestart.
Ze wilden niet wachten op de rechtszitting van 14 december en wilden voor die datum het onderzoek afgerond hebben.
Wij hebben natuurlijk intussen onze kant van het verhaal toegelicht in een aangetekende brief aan Thuisvester over de treiterijen en scheldserenades van onze buurvrouw. Hierop kwam een reactie van de advocaat van Thuisvester dat ze niet geïnteresseerd zijn in de voorgeschiedenis maar alleen in het feit wat gebeurd was op 31 augustus.
Dus volgens de advocaat mag het voorafgaande aan 31 Augustus, schelden, pesten etc.etc.etc. wel???
Tot onze verbazing zat de advocaat van Thuisvester bij de rechtszitting van 14 december?
Raar want deze wilden toch niet wachten op de rechtszitting??
De uitslag van de rechtszitting was ongunstig voor mijn man, die veroordeeld wordt voor poging doodslag en zware mishandeling ( een lachertje als je weet dat het om 1 klapje op zijn neus ging) en belediging van ambtenaar in functie. ( het agentje was nog nat van de luiers)
Resultaat van dit alles is dat mijn man 160 uur werkstraf kreeg, oke daar konden we het mee doen, maar wat schertst onze verbazing dat we een paar dagen later een brief van Thuisvester kregen met de mededeling dat we uit huis gezet worden????????
Of we binnen 7 dagen de huuropzegging met handtekening retour wilden sturen. Dat hebben we dus niet gedaan want wij willen helemaal niet verhuizen!
En als we niet reageren binnen 7 dagen dan zetten ze een gerechtelijke procedure in werking en alle kosten willen ze dan op ons gaan verhalen.

Oh ja en ze hebben natuurlijk rekening gehouden met onze gezinssituatie, daarom hebben ze besloten dat we 3 maanden de tijd krijgen om te vertrekken.
Dus voor 1 april moeten we uit onze woning vertrokken zijn.
Het vreemde van het verhaal is dat Thuisvester zegt dat meerdere omwonenden last van ons hebben en zich bedreigd voelen door mijn man. Ze zijn daar achter gekomen door een buurtonderzoek.
Daarom heb ik persoonlijk een buurtonderzoek gehouden, ik ben 40 adressen langs geweest en er was helemaal niemand die last van ons heeft of ooit heeft gehad.
Mijn man woont al zijn hele leven in deze buurt. Nog vreemder is dat er bij deze beste mensen niemand langs is geweest van Thuisvester. In de voorgeschiedenis was Thuisvester niet in geïnteresseerd maar blijkbaar ook niet in de klachten van onze overbuurvrouw ten aanzien van onze buren.
De bewuste buurvrouw van de overkant heeft al zolang ze daar woont last van onze buren. Is hier vriendjespolitiek in het spel????
Waarom wil niemand ons verhaal horen en wel van degene die de problemen veroorzaken?
En hoe wist Thuisvester eigenlijk wanneer de rechtszitting was?
En wat als hetgeen gebeurt was aan de andere kant van Oosterhout??
Wat heeft dit in godsnaam met wonen te maken.
Wij zijn ervan overtuigt dat we goede huurders zijn want wij betalen netjes elke maand de huur, wij zorgen goed voor ons huis en onze tuin, wat heeft een ruzie met buren met huren te maken????
Na het voorval heeft de politie ons buurtbemiddeling aangeboden en daar hebben wij mee ingestemd, maar de buren wilden hier niet aan mee werken.
Het ziet er dan toch overduidelijk naar uit dat de buren het probleem zijn, en daar word niets tegen ondernomen?

Over deze ingezonden brief is Thuisvester door de redactie om een reactie gevraagd.