Met de vakantie periode in het vooruitzicht, willen de Gangmaokers nu al het programma bekendmaken voor de 2e editie 'Kaais Zomercarnaval'. Over 2 maanden barst het voor Oosterhout nieuw evenement los, na het in 2009 succesvol werd gelanceerd met op de zondag zo’n 30.000 bezoekers. Het 'Kaais Zomercarnaval de Viersprong' heeft ook dit jaar weer een geweldig programma.

Deze editie staat zaterdag 4 september in het teken van een mengeling NL-talig en Caribische hoogstandjes.
Zo zijn gecontracteerd: René Schuurmans, Jeroen Spierenburg, Boy, Vinzzent, Vibration Brass met danseressen en The Rhythm Cleaners met een geweldige percussie act. Gastheer Rogier van Oosterhout presenteert de avond en DJ Kontiki zorgt voor de Salsa muziek. De avond vindt plaats op het podium op de Markt, begint om 19.45 uur en eindigt om 24.00 uur.

Op zondag 5 september daarentegen, staat de Brabantse plaats Oosterhout geheel in het teken van het Caribische Carnaval. Met als hoogtepunt de Parade. De Parade (Praaloptocht) vindt ook dit jaar weer plaats over de traditionele Carnavalsroute: de Heuvel, Arendstraat, Keiweg, Schapendries, Kloosterstraat, Zandheuvel, Sint Vincentiusstraat, Leijsenhoek en de Markt. Daarnaast treden tal van Sambabands en Brassbands op. Na de opening op de Heuvel zal om 13.30 uur de Queen arriveren onder een groots muzikaal spektakel, om vervolgens 13.45 uur het lint door te knippen. Dan zal vanaf de Heuvel de Parade starten. Het programma op de Heuvel gaat al eerder van start met diverse kinderattracties. Zo zijn er dit jaar voor op de Heuvel (nieuw) enkele aan toegevoegd. Ook nieuw is dat de kinderen d.m.v. een stempelkaart alle attracties minimaal één keer moeten volbrengen, om vervolgens met een volle kaart een gratis ijsje en een ballon te mogen ontvangen op de Heuvel. Dit is mogelijk gemaakt door de Vrijheid, Stadscafé, Petit Paris en de Febo. Allen horecazaken bij de Heuvel. Bovendien zijn alle attracties gratis, zo ook het evenement op beide dagen gratis toegankelijk is. Op de Markt start het programma om 13.00 uur en eindigt om 22.00 uur.

Dit jaar vindt ook weer een loterij plaats met grote prijzen, o.a. een ballonvaart boven Oosterhout. Loten zijn te koop voor € 1,- vanaf 25 juli a.s. bij de organisatie.

E.e.a. is te danken aan onze hoofdsponsor 'Café Zalencentrum de Viersprong' uit Dongen. Zo ook aan de 2 Sub Hoofdsponsoren: Oosterhoutse Feestwinkel (gelegen in de Arendshof te oosterhout) en de Rabobank Amerstreek. Ook zijn er vele sponsoren aangetrokken die wij veel dank zijn verschuldigd. Deze zijn te vinden op onze website en zullen wij later vermelden in katernen van Weekblad Oosterhout. Wij willen tevens alvast één persoon in het zonnetje zetten en dat is onze eigen Marc Broeders. Hij heeft heel veel werk verricht met succes en zijn ook hem dank verschuldigd.

Rest ons nu nog het volgende:
Wilt u als bedrijf ook nog meedoen, dan kan dat nog steeds. Ook voor de reclame optocht zijn er nog enkele plaatsen vrij. Melden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 4 en 5 september 2010 'Kaais Zomercarnaval de Viersprong' in Oosterhout (N-Br.). Voor verdere info zie onze website www.kaaiszomercarnaval.nl en/of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.