Tijdens Koninginnedag vindt in beide stadsparken de traditionele Kindervrijmarkt plaats. Oosterhoutse basisschoolkinderen kunnen hun speelgoed daar vanuit kramen verkopen. Het Oranjecomité Oosterhout verhuurt deze kramen voor de Kindervrijmarkt alleen op zaterdag 17 april voor de Kindervrijmarkt tussen 11.00 en 14.00u in het Stadscafé aan de Heuvel.

Belangstellenden kunnen zich in het Stadscafé tegen betaling inschrijven en zijn daarmee verzekerd van een plaats met overdekte marktkraam tijden de Kindervrijmarkt. De huurprijs voor een hele kraam van 4 bij 1 meter bedraagt € 22 voor de hele dag. Een halve kraam huren voor € 11 is ook mogelijk. Er zij 200 kramen beschikbaar en de ervaring van eerder jaren leert dat deze snel uitverkocht raken. Op tijd er bij zijn is belangrijk.

Commerciële verkoop tijdens de Kindervrijmarkt is verboden. Handhaving Oosterhout en de Politie zullen hierop toezien. Alle onverkochte spullen moeten door de deelnemers mee terug naar huis worden genomen. Op Koninginnedag geldt een parkeerverbod in de Ridderstraat tussen Keiweg en Bouwlingstraat. Kraamhuurders krijgen wel toestemming om hun spulletjes te ontladen.