Op de foto v.l.n.r.: Theo Poortvliet (voorzitter), Fred (de Viersprong) en Marc Broeders (sponsorcommissie).De Gangmaokers hebben in januari de 25e editie Kaaise Dweildag gehouden. Tijdens de Carnavals maandag zijn wij de felbegeerde ‘Dweilcup’ wezen overhandigen aan de band ‘Ladder(s)zat’ uit Roelofsarendsveen. Zij zijn de winnaars van de Kaaise Dweilcup 2010. Traditiegetrouw gaan wij de cup officieel overhandigen (tussen de Dweildag en Carnaval) tijdens een optreden op locatie. Dat was dit jaar in Uden waar Ladder(s)zat 3 spetterende optredens verzorgden. Zij waren dolblij met hun overwinning bij ons in Oosterhout. Volgende Kaaise Dweildag zondag 13 februari 2011.

Nu wordt er door de Gangmaokers weer hard gewerkt achter de schermen met de voorbereidingen van het Kaais Zomercarnaval. De 2e editie die nu al landelijke bekendheid geniet, wordt gehouden op zaterdag 4 en zondag 5 september 2010. Enkele nieuwspunten willen wij nu al bekendmaken. Diverse sponsoren zijn al binnengehaald waaronder één hoofdsponsor. Deze sponsor komt uit Dongen en heeft de Markt ‘gekocht’. Onverwachts ontvingen wij een melding van deze en na enkele zeer positieve gesprekken werd er een contract afgesloten voor de 2e editie. Dit betekent dat hij de ‘natte en droge’ horeca op de Markt zal gaan exploiteren. En door de grote van de sponsoring wordt zijn bedrijfsnaam gekoppeld aan het evenement: ‘Kaais Zomercarnaval de Viersprong’. Vorig jaar was het Gimastuc waar wij m.n. de zaterdag veel aan te danken hebben gehad. Dit jaar is het ‘Café Zalencentrum de Viersprong’ uit Dongen die de uitdaging met ons aangaat en voor beide dagen groot uitpakt.

Fred Heijne, een geboren Dongenaar, exploiteert al 6 jaar de Viersprong, aan de Kanaalstraat in Dongen. Tevens exploiteert hij de Beverburcht in Drimmelen en in Dongen enkele buitenevenementen. Ook catering is één van zijn activiteiten. De samenwerking, v.w.b. het Zomercarnaval in Oosterhout, heeft als resultaat dat de zaterdagavond is gewaarborgd en voor een klein deel de zondag. Betekent ook dat wij al enkele artiesten konden boeken voor de zaterdagavond. Dit jaar zal deze avond zal een combinatie zijn tussen het Braziliaans Carnaval en Nederlandse artiesten. Zo zijn Rogier van Oosterhout, René Schuurmans en Vinzzent al gecontracteerd. Er komt een Brassband met danseressen en een salsa workshop. Later hierover meer! De zaterdagavond zal op de Markt plaatsvinden. Ondanks genoemde sponsor hebben wij nog tal van sponsoren hard nodig, zie oproep!

De zondag staat zoals vorig jaar geheel in het teken van het Braziliaans en Antilliaanse Carnaval. Showgroepen, Brassbands, Percussiebands, e.a. komen vanuit alle windstreken naar het Brabantse Oosterhout. ’s Middags, na een spectaculaire muzikale opening op de Heuvel, vindt om 14.00 uur de Praaloptocht plaats over de bekende Carnavalsroute. Daaromheen tal van optredens op de Markt, Heuvel, e.a. locaties. De inschrijvingen voor de optocht zijn reeds begonnen, zowel de reclame als de Praaloptocht.

Bij deze willen wij ook 3 oproepen doen:

1 U als sponsor bent van harte uitgenodigd om het evenement te ondersteunen. Wij hebben uw steun hard nodig en wij kunnen voor u veel betekenen. Aanmelden en/of voor info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
         Bellen kan ook, 06-20810126.

2 U kunt als sponsor ook deelnemen aan de reclame optocht. Voor info als hierboven.

3 U als vrijwilliger kan zich ook aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-20810126

2e editie: ‘Kaais Zomercarnaval de Viersprong’, op zaterdag 4 en zondag 5 september 2010.
C.V. de Gangmaokers, www.kaaiszomercarnaval.nl

Op de foto v.l.n.r.: Theo Poortvliet (voorzitter), Fred (de Viersprong) en Marc Broeders (sponsorcommissie). Foto: Leo van Aart