Duurzaam ontgroenen

boomknuffelaarVVD, CDA, Gemeentebelangen en D66 hebben een initiatiefvoorstel ingediend om het omzagen van bomen op particulier terrein voor bedrijven en de burger te vergemakkelijken. De nota 'Initiatiefvoorstel VVD, D66, CDA en Gemeentebelangen inzake afschaffen velvergunning particuliere bomen en bijbehorende wijziging APV (Raadsnota)' heeft als doelstelling minder regels voor burgers te realiseren.

Maar laten we eerst maar eens beginnen met een compliment uit te delen. Dat is ook Storp he. Of uw burgervader nu wegens ziekte, vakantie of domweg een flinke kater afwezig was, is bij ons niet bekend. Feit blijft dat wanneer onze Wereldkampioen Ruimtelijke Ordening van Gemeentebelangen de vergadering voorzit het stukken aangenamer luisteren is. Tot zover de complimenten, daar kan uw raad en college voorlopig weer mee vooruit.

Wie de boom niet eert is duurzaamheid niet weerd

Als je aan bomen komt, kom je aan Groen Brabant. Wanneer Groen Brabant deel uitgemaakt had van deze coalitie had dit voorstel nooit de raad gehaald, of de coalitie was geklapt. Hoe anders gaat dit dan toch met een SP in dit college. Nota bene wethouder milieu is van de SP, en deze moest lijdzaam toekijken hoe de andere coalitiegenoten heel wat bomen uit zijn portefeuille gumde. Cees Noltee van Groen Brabant trachtte met een motie 'met moeilijke naam' de schade wat te beperken maar deze zou het bij het stemmen niet halen. Bomen nemen water op en zodoende kwam er als voorproefje op vanavond de riolering ter sprake; een breekpunt van SP die vanavond ook al aan diggelen gaat. Het water dat niet door bomen opgenomen wordt zal de riolering extra belasten, aldus het betoog van Cees Noltee.

Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel

D66 zit bij enkele va uw raadsleden in het verdachtenbankje. De suggestie dat ze zouden slijmen bij CDA, Gemeentebelangen en VVD met de hoop te mogen deelnemen aan de volgende coalitie werd niet onder stoelen of banken gestoken. U hoort in de bijdrage van de PvdA Opzeeland de vergadering van december 2013 aanhalen. Daar was D66 'faliekant tegen' het voorstel van destijds. klik hier voor gewraakte uitspraak Maarten Velds namens D66. Kortom, Maarten Velds (D66) heeft nog maar net het veld geruimd en mevrouw Hemmer (D66) weet D66 in een mum van tijd net zo betrouwbaar te maken als de beloftes van Mark Rutte.

Burgerparticipatie van lik me vestje

Waar eerder nog een onderwerp van de agenda werd gehaald wegens gebrek aan burgerparticipatie – met steun van de VVD – werd VVD nu zelf beticht de burgerparticipatie met voeten te betreden. Leest u even waaraan een goed initiatief dient te voldoen, en vergelijk dat even met het kunststukje van de indieners waar nogal wat kritiek op te horen was.

Aangenomen met 17 stemmen voor en 14 tegen.

Bonus: Discussie van 18 december 2013 als laatste geluid.

Inloggen