College kom je buiten spelen?

nachtmerrieOosterhout is een stad. Een stad met groteske plannen. Een stad die van aanpakken weet. Een stad die niet alleen durft te dromen, maar dromen ook uit laat komen. Het is de stad van iedereen die de Eastwood Dream wil leven. De Eastwood Dream is het ideaal van vrijheid en gelijkheid. De Eastwood Dream is het ideaal waarin eenieder die bereid is met of hard ellebogenwerk te werken, altijd de top kan bereiken. Het verhaal van de krantenjongen die eindigt als directeur van de Pannehoef is illustratief voor de Eastwood Dream.

Visie zonder actie is een dagdroom. Actie zonder visie is een nachtmerrie.

Bij de behandeling van nota ‘Actualisatie nota Buiten spelen in Oosterhout’ kwam dit gevoel weer eens bovendrijven. Vooral als we herinnering aan alle kindvriendelijke dagdromen van dit dorp nog eens de revue laten passeren. Als u de vergadering beluistert kunt u zich afvragen of u niet in een reclamespot voor de vrije school terecht bent gekomen. Voorheen was het concept van een brede school heel hip in dit dorp. Daar had men een visie die tot actie leidde. De actie leidde al snel tot slaapstoornissen. Om vervolgens in een nachtmerrie te eindigen. Zelfs een speelparadijs voor de kindertjes bleek te hoog gegrepen.

Dan blijft er slechts het oeverloos lullen over speeltuintjes over. Uiteraard is de bruisende binnenstad niet vergeten. Wel is er een primeur. Gemeentebelangen stemt zowel voor als tegen het ingediende amendement dat ze zelf ondertekend hebben. Misschien omdat uw Bacootje ietsje te lang in de drankkast gespeeld heeft.

 

Inloggen