einsteinEen woonwijk ontwikkelen is geen kwestie van enkele weken. Een termijn van 14 jaar is geen ondenkbaar scenario. Het is dan ook mooi op te delen in 7 vette jaren en 7 magere jaren. De ontwikkeling begint in de 7 vette jaren. Met de eurotekens in de ogen komen er de mooiste plannen op papier. Als dan uiteindelijk de 7 magere jaren aanbreken sta je dan te kijken met je dure kavels en woningen. De eurovoorraden zullen uiteindelijk ten koste van u aangevuld moeten gaan worden. Tot zover de wijsheden uit de soera Jozef, die verwerkt zijn in de nota 'Markttoets ontwikkeling de Contreie'.

Single

De woningnood onder alleenstaanden blijkt een lucratieve markt te zijn. Gezien ook de uitzending van Eenvandaag van 1 april jongstleden.

Single reizen, single maaltijden, single feesten: het aanbod voor de alleenstaande Nederlander is ongekend. Maar dit geldt niet voor woonmogelijkheden voor deze groep. De woningmarkt blijkt nog niet goed in te spelen op het woningtekort voor singles.

Vanaf nu komen er elk jaar 50.000 alleenstaanden bij, voorspelt het CBS. Van jonge starters en gescheiden ouders tot senioren. Zij gaan allemaal op zoek naar een eenpersoonsappartement, maar die blijken nauwelijks te vinden. Bouwbedrijven zijn nog niet gericht op deze toenemende single-markt en kijken nog vooral naar de eengezinswoningen.

U hoort D66 refereren aan deze doelgroep. Uw wethouder is het ook niet ontgaan, maar denkt bij deze doelgroep niet aan de Contreie. In en/of rondom het centrum lijkt hem een betere locatie. Zoals bijv. de oude brandweerkazerne. Geen slechte gedachte uiteraard. Gescheiden mannen gaan graag dronken zitten treuren aan de toog, kansen voor de horeca dus. En zo hoort u nog wat meer mogelijkheden van uw projectontwikkelende raad heen en weer gaan.

Contradictio in adjecto

Als uw raad eenmaal op de stoel van de projectontwikkelaar zit gaan ze ook goed los. Met uw wereldkampioen Ruimtelijke Ordening van Gemeentebelangen voorop. De vice-wereldkampioen van de PvdA zit hem inmiddels op de hielen. U hoort na het betoog van Gemeentebelangen dat de 2 elkaar broederlijk in de armen vallen en plannen smeden voor een motie. Een motie voor levensloopbestendige starterswoningen.

Dit duo wist eerder al te verkondigen dat starterswoningen voor startende gezinnen slechts van tijdelijke aard zijn. Als ze zo nodig iets levensloopbestendig willen moeten ze maar oprotten. Ze waren destijds zelfs bereid om het beeldkwaliteitsplan te veranderen naar ‘romantisch zadeldakkubisme’ om starters met een kinderwens uit hun huis te jagen. En dan durven ze nu het woordje levensloopbestendig in de mond te nemen. Levensloopbestendige woningen wil niet meer zeggen dan dat ze onder andere geschikt zijn om er tot op hoge leeftijd in te kunnen blijven wonen. Ze weten de twee tegenstrijdigheden toch in 1 zin te krijgen. Wanneer u een plausibele verklaring kan geven zodat het toch nog aannemelijk klinkt verdient u een plaats op ons podium. Plaats 3 is nog te vergeven

.