kaaiszomerHet ‘Kaais Zomercarnaval’ dat op zondag 6 september wordt gehouden in het Brabantse Oosterhout, wordt uitgebreid met de zaterdag 5 september. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door een extra investeerder. Deze staat garant voor het plaatsen van een groot podium met licht en geluid. Zo ook voor enkele artiesten. De avond invulling wordt de opwarmer naar de zondag. Zo zullen vanaf 20.00 uur o.a. de Soca Boys en Trafassi optreden, er komt een salsa workshop, DJ Kon-Tiki en er komt een Mystery Guest. Dit alles belooft een waar spektakel te worden in Caribische sferen. De avond duurt tot 24.00 uur.

Om het Kaais Zomercarnaval een tweedaags evenement te laten zijn zat wel in de planning, maar niet voor dit jaar. Dat het nu toch al kan plaatsvinden is mede te danken aan de investeerder die zichzelf onlangs bij ons meldde. Ook de gemeente, afd. evenementen, zijn wij dank verschuldigd. Met de geweldige medewerking en samenwerking kunnen we dit in zo’n kort tijdsbestek alsnog invullen.

Zaterdagmiddag om 17.00 uur wordt de Markt in vlot tempo omgetoverd naar tropische sferen. Podium met alle toeters en bellen wordt geplaatst, de horeca neemt zijn plaats in, lichtelementen worden toegevoegd, artiesten arriveren. Kortom: het belooft een waar spektakel te worden. Oosterhout zal dat weekeind op zijn grondvesten staan te trillen.

Wat er voor de zondag op het programma staat, mag er niet minder om zijn. Zo zal DJ Kon-Tiki om 12.00 uur plaatsnemen op de Heuvel De opening met een prominent figuur en onze Stadsdichter Eus Roovers volgt daarop. Zo ook het arriveren van onze “Prinses Kaais Zomercarnaval 2009”. Het startsein is om 13.30 uur voor de reclame optocht en aansluitend de Praaloptocht. Dit alles zal op de Heuvel plaatsvinden met enkele bands optredens. Op de Markt neemt om 13.30 uur DJ Cliff plaats op het podium. Kinderactiviteiten zijn aanwezig zoals springkussen en draaimolen, kinderen kunnen gratis schminken, en de horeca is goed vertegenwoordigt. Na de optocht, circa 17.30 uur, zijn er tal van optredens door diverse bands op de Markt en in enkele café’s. Een salsa workshop is vertegenwoordigt. De prijsuitreiking voor deelnemers vindt om 19.00 uur plaats. De sluiting van het Kaais Zomercarnaval 2009 is om 22.00 uur.

De route van de optocht is: Heuvel – Arendstraat – Keiweg – Kloosterstraat – Zandheuvel – Sint Vincentiusstraat – Leijsenhoek – Markt en de ontbinding via de Kerkstraat. Ivm. de optocht zal het centrum worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor het openbaar vervoer is er een omleiding van kracht. Er wordt er op de Markt een ruimte voor rolstoelgebruikers gereserveerd, links van de fietsenstalling en worden er toiletten geplaatst op de Heuvel, Zandheuvel en op de Markt. Er wordt ook een loterij gehouden met 3 mooie prijzen: Een reis voor twee personen, een fiets en audio apparatuur. De trekking vindt plaats op zondagavond 6 september op de Markt.

Na een zeer moeizame periode van sponsorwerving zijn wij van C.V. de Gangmaokers er in geslaagd om iets moois neer te kunnen zetten in het feestvierend Oosterhout. Deze stad wordt zo ook weer op de kaart gezet. Dit jaar is de viering van ‘Oosterhout 200-jaar Stad’. Wij van de Gangmaokers zijn blij dat we met deze invulling daaraan een steentje kunnen bijdragen.

Volgt nog een oproep:
Het enige waar wij nog een beroep op willen doen is het laten inzetten van enkele touringcars en geluidsapparatuur. Met de bussen zouden wij groepen kunnen ophalen welke aan de optocht mee willen doen. Kortom; het neusje van de zalm. Geluidsapparatuur hebben wij nodig voor enkele loopgroepen. Wie kan en wil ons daar aan helpen. Vrijwilligers kunnen zich ook nog melden.

Op onze website vindt u het programma overzicht, deelnemers en allerlei andere informatie. Wat ons betreft zien we elkaar op zaterdag 5 en zondag 6 september in het Tropisch Oosterhout.

www.kaaiszomercarnaval.nl
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.