kaaiszomerZondag 6 september a.s. zal Oosterhout op zijn grondvesten staan te trillen. Dan wordt voor het eerst het Kaais Zomercarnaval gehouden. Deze Brabantse stad viert dit jaar ‘Oosterhout- 200 jaar Stad’. Des te meer een reden voor de Gangmaokers om dit voor Oosterhout nieuw evenement op de kaart te zetten. Ondanks het moeizame aantrekken van sponsoren, is de sponsorcommissie door hard werken er toch in geslaagd om succes te boeken.

Weliswaar is het budgetbedrag wat wij voor ogen hadden niet bereikt. Maar door creatief en hard werken zijn wij in staat om dit Kaais Zomercarnaval toch goed neer te zetten. Zowel sponsoren in geldbedragen, als sponsoren in natura zijn wij dan ook zeer dankbaar. Vele malen kreeg de commissie, bestaande uit vier personen, te horen ‘Neen, want je bent al de zoveelste’. Dit n.a.v. dat er dit jaar (feestjaar) wel heel veel georganiseerd wordt. Ook is de financiële markt daar debet aan. En daar komt ook bij dat het Zomercarnaval voor Oosterhout totaal onbekend is. Maar…, het heeft kans van slagen. Want Zomercarnaval leeft! Neem bijv. Rotterdam, Tilburg of Arnhem, om er maar een paar op te noemen. C.V. de Gangmaokers is een kleine vereniging die, met hulp van vele vrijwilligers, al 24 jaar de Kaaise Dweildag op haar naam heeft staan. Een Carnavals evenement die in januari/februari plaatsvindt. In 2010 is dat op zondag 24 januari.

Het Kaais Zomercarnavals programma voor 6 september zal er als volgt uitzien:
12.30 uur zal alle deelnemers zich verzamelen en opstellen op de Heuvel / Slotlaan voor de optocht. De opening, om 13.00 uur, en de start vindt plaats op de Heuvel. Dit in het bijzijn van onze ‘Prinses’. De Stadsdichter zal een kort optreden verzorgen.
Om 13.30 uur start van de reclame optocht.
En om 14.00 uur start de Praaloptocht.
Na de optocht zijn er tal van podium optredens, door o.a. Brassbands en percussiebands op de Markt en in enkele café’s tot 21.00 uur.
Van 13.30 – 22.00 uur zal een salsa DJ op het podium op de Markt aanwezig zijn.
En om 19.00 uur vindt op de Markt tussen de optredens door de prijsuitreiking plaats.
Wijzigingen voorbehouden.
Horeca is er voldoende aanwezig en voor de kinderen komt er een springkussen en een draaimolen op de Markt. De allerkleinsten onder ons kunnen gratis geschminkt worden

Wat betreft de optocht wordt de traditionele Carnavalsroute aangehouden en deze is als volgt: Heuvel – Arendstraat – Keiweg – Kloosterstraat – Zandheuvel – Sint Vincentiusstraat – Leijsenhoek – Markt – Torenstraat ontbinding.

Het ‘Kaais Zomercarnaval’ komt dus op 6 september in Oosterhout.

Rest ons toch nog het volgende:
Als u als sponsor of als deelnemer aan de optocht alsnog wil meedoen, kunt u zich aanmelden op onderstaande gegevens. Zo ook als vrijwilliger. Voor meer info, zie onze website:
www.kaaiszomercarnaval.nl
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of tel. 06-20810126.