kaaiszomer.jpgAanstaand weekend is het dan eindelijk zover, dan zal Oosterhout op zijn grondvesten gaan trillen. In deze Brabantse plaats zal zaterdagavond 5 september om 20.00 uur, de opwarmer van het Kaais Zomercarnaval, na een openings spektakel van start gaan met diverse artiesten zoals Trafassi, de Soca Boys een Mistery Guest en nog veel meer. Deze avond op de Markt zal muzikaal ondersteund worden door DJ Kon-Tiki en de presentatie is in handen van Rogier van Oosterhout. De avond zal om 24:00 uur eindigen en kunt u nog verder gaan genieten van de afterparty in de Heerlijckheid, op de Markt, die door zal gaan tot 03.00 uur.

Zondagmiddag 6 september start om 12.00 uur DJ Kon-Tiki op de Heuvel. Daar arriveren alle deelnemers voor de opstelling van de optocht. Om 12.45 uur zal de opening van start gaan, met Opperspreekstalmeester Gerard Oomen, Carla Bode (weth. Cultuur) en onze eerste Stadsdichter Eus Roovers. Daarna wordt onze ‘Queen Kaais Zomercarnaval 2009’ binnengehaald met een groots optreden. Om 13.25 uur zal de Queen een lint doorknippen en om 13.30 uur zal de reclame optocht van start gaan, vanaf de Heuvel met aansluitend de Praaloptocht. Route: Slotlaan-Heuvel, Arendstraat, Keiweg, Kloosterstraat, Zandheuvel, Sint Vincentiusstraat, Leijsenhoek, Markt en via de Kerkstraat de ontbinding. Op de Markt zorgt DJ Cliff, vanaf het grote podium, voor muzikale ondersteuning van 13.30 – 22.00 uur en Opperspreekstalmeesters Jeroen Vorspaget en Gerard Oomen zorgen voor de presentatie. Daar zullen ook diverse kinderattracties staan en deze zijn allemaal GRATIS!!!

Na de optocht diverse optredens op de Markt tot 22.00 uur. Om 19.00 uur bekendmaking prijswinnaars loterij op het grote podium op de Markt en de winnaars van de Praaloptocht. Van 22.00 – 01.00 uur is de afterparty in salsa café Uno Mas Diëz aan de Klappeystraat.

De Praaloptocht belooft een kleurrijk spektakel te worden in Caribische sferen en klanken. Er hebben zich 31 deelnemers aangemeld voor deze kleurrijke stoet. Er komen niet alleen deelnemers uit Oosterhout, Den Hout, Roosendaal, Made, Dongen, Gilze, Tilburg en Eindhoven. Maar ook uit Vlissingen, Rotterdam, Den Haag, Spijkenisse, Berkel en Rodenrijs, Woerden, Amsterdam, Heerhugowaard en Nijmegen. Het zijn loopgroepen, wagens, diverse bands, kortom veel muziek, pracht en praal. Wij zijn ook zeer verheugd dat er vier wagens meedoen uit Oosterhout zelf. En ook komt er één uit Tilburg die net als Oosterhout een feestjaar hebben: 200 jaar stadsrechten

Op zondag zijn er toiletten voor deelnemers aan de optocht op de Heuvel, Zandheuvel/Sint Vincentiusstraat en de Markt. Voor rolstoelgebruikers is er links van de fietsstalling op de Markt een ruimte gereserveerd tijdens de optocht. De EHBO is op de Markt aanwezig met een wagen. Vanzelfsprekend is de binnenstad op zondagmiddag afgesloten voor het verkeer. Op het Slotjesveld is er een extra parkeerveld opengesteld. En het openbaar vervoer zal worden omgeleid zoals met de carnaval in februari. De bewoners aan de optochtroute wordt vriendelijk verzocht om hun auto’s voor 11.00 uur op zondag te verplaatsen

Verder is er van alles te vinden op onze website. Wij van C.V. de Gangmaokers, organisatie van het Kaais Zomercarnaval, hopen u te mogen begroeten op beide dagen.

Info: www.kaaiszomercarnaval.nl / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.